Usein kysyttyä

Haluatko tietää lisää tuorepastasta ja muista Pastella-tuotteista? Katso tästä usein kysytyt kysymykset. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi täältä, ota yhteyttä kuluttajapalveluumme.

 

Valitse:

  • Kaikki
  • Viljatuotteet
  • Valmistus- ja käyttöohjeet
  • Ainesosat
  • Säilyvyys ja säilytys
  • Miten tuorepasta eroaa tavallisesta pastasta?

    Itse asiassa kaikki pasta on ensin tuoretta ja sitten se kuivataan. Näin taataan pitkä säilyvyys, mutta menetetään maussa. Tuorepasta on maukkaampaa kuin kuivapasta.

  • Miten tuorepastaa keitetään?

    Tuorepasta keitetään runsaassa, kevyesti suolatussa vedessä vain 1-2 minuutin ajan. Kiehauta vesi, lisää suola ja pasta. Anna kiehahtaa uudellen. Voit vähentää lämpöä, kun vesi kiehuu uudelleen. Tuorepastaa kannattaa keittää ilman kantta, vaikka se viekin enemmän energiaa. Keittoaika on kuitenkin lyhyt. Sekoittele pastaa keittämisen aikana, jotta se ei paakkuunnu. Minuutin kohdalla poimi haarukalla kattilasta maistiainen. Jos pasta on sopivan kypsää, ota kattila liedeltä ja kaada pasta lävikköön. Huuhtele nopeasti ja valuta hetki. Huuhtelu sekä poistaa ylimääräistä tärkkelystä pastan pinnalta että lopettaa kypsymisprosessin. Käytä aina pasta mahdollisimman pian keittämisen jälkeen, eli periaatteessa ensin valmistetaan kastike, sitten keitetään pasta.

  • Kuinka monelle pakkauksesta riittää?

    Yksi tuorepastapaketti riittää hyvin kahdelle hengelle, joskus useammallekin, jos kastike on kovin ruokaisaa. Pastella-tomaattikastikkeiden 360 gramman tölkki riittää hyvin kahdelle pastapakkaukselle. Annoskoko riippuu luonnollisesti syöjän koosta ja ruokahalusta.

  • Onko Pastella-tuotteissa E-koodilla varustettuja valmistusaineita?

    Pastella-tuotteissa ei ole säilöntä-, väri- tai lisäaineita.

  • Mitä Pastella -kasvistuorepasta on?

    Pastella on kehittänyt tuorepastan, joka sisältää peräti 40 % kasviksia ilman, että pastan hyvä maku kärsii. Kasvistuorepastassa on enemmän ravintokuitua ja vähemmän tärkkelystä kuin tavallisessa tuorepastassa.

  • Kuinka paljon kasviksia Pastella -kasvistuorepastoissa on?

    Kasvistuorepastoissa on kasviksia keskimäärin 40 % eli 40 grammaa per 100 grammaa tuorepastaa. Porkkana -kasvistuorepastassa on tarkalleen ottaen 42 g porkkanaa sataa grammaa kohden ja parsakaali-herne -kasvistuorepastassa 23 g parsakaalia ja 23 g hernettä sataa grammaa kohden. Jos lasketaan, että kukin syö 125 g (puolikkaan paketin) kasvistuorepastaa, vastaa se 50 grammaa kasviksia, siis porkkanaa, parsakaalia ja hernettä. 50 g on n. yksi kokonainen keitetty porkkana lisää kasviksia per henkilö.

  • Onko Pastella -kasvistuorepastoissa oikeita kasviksia?

    Valmistus aloitetaan tavallisista kasviksista, jotka keitetään nopeasti, leikataan ja soseutetaan tai kuivataan ennen kuin ne lisätään tavalliseen pastataikinaan. Kasvikset täytyy käsitellä näin, jotta pastataikina pysyisi koossa ja sen rakenne on oikeanlainen.

  • Onko Pastella -kasvistuorepastan kasviksissa yhtä paljon vitamiineja kuin muissa kasviksissa?

    Vitamiinipitoisuuksia on vaikeaa vertailla, sillä kasvisten vitamiinipitoisuudet vaihtelevat paljon vuodenajan mukaan. Keittämisessä menetetään luonnollisesti tietty määrä vitamiineja, mutta osa niistä säilyy – aivan kuten keitetyissä kasviksissa yleensäkin. Kasvikset tuovat kuitenkin pastaan tavallista tuorepastaa enemmän ravintokuitua.

  • Onko Pastella -kasvistuorepastassa enemmän kaloreita?

    Kasvistuorepastassa on enemmän ravintokuitua ja sama energia- ja hiilihydraattimäärä kuin tavallisessa tuorepastassa. Tärkkelystä on vastaavasti vähemmän.

  • Mitä tuotteen parasta ennen -päiväys kertoo?

    Elintarvikkeessa oleva parasta ennen -päivämäärä kertoo, kuinka kauan avaamaton tuote säilyy oikein säilytettynä moitteettomana ja säilyttää sille tyypilliset ominaisuutensa. Tuotteen valmistajana / maahantuojana takaamme avaamattoman tuotteen laadun parasta ennen- päivämäärään asti, mutta tuotetta voi vielä tämän päivämääränkin jälkeen käyttää niin kauan kuin se on aistinvaraisilta ominaisuuksiltaan kelvollinen. Tämä aika saattaa vaihdella suurestikin tuotteesta riippuen. Tuotetta on aina hyvä haistaa ja maistaa ennen käyttöä ja heittää pois, mikäli se vaikuttaa epäilyttävältä.

  • Miten ainesosat ilmoitetaan tuotteen etiketissä?

    Pääsääntönä on, että kaikki tuotteen valmistuksessa käytetyt ainesosat ilmoitetaan painon mukaan alenevassa järjestyksessä.

  • Miksi kaikkia mausteita ei luetella tuoteselosteessa?

    Mausteista on mahdollista käyttää ryhmänimeä (”mausteita”). Jos mausteiden yhteismäärä kuitenkin on yli 2 % elintarvikkeen painosta, on mausteet ilmoitettava omilla nimillään. Vastaamme mielellämme tuotteidemme mausteita koskeviin kysymyksiin.

  • Sisältävätkö Orkla Foodsin tuotteet geenimuunneltuja raaka-aineita (GMO)?

    Orkla Foodsin tuotteet eivät sisällä geenimuunneltuja raaka-aineita (GMO).